Συνταγές

Φέτα σαγανάκι

Project Description

Υλικά:

  • 250γρ φέτα ‘Μικρά μεΓάλα’
  • Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια πάχους 1-1,50 εκ.
  2. Βρέχουμε με νερό τα κομμάτια και μετά αλευρώνουμε. Το αλεύρι θα δώσει μια χρυσή κρούστα όταν ψηθεί.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, βάζουμε το κομμάτι του τυριού και τηγανίζουμε για λίγο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει.
  4. Βγάζουμε με μια σπάτουλα, στεγνώνουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας και το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, στύβοντας λίγο λεμόνι