Συνταγές

Τυροπιτάκια Κουρού

Project Description

Υλικά:

για τη ζύμη

  • 200γρ (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας
  • 100γρ σπορέλαιο
  • 200γρ φαρίνα (αλεύρι)
  • 1 κ. γλ. Αλάτι

για τη γέμιση

  • 1 κ. σούπας κρέμα τυριού
  • 1 κομμάτι φέτας θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • πιπέρι

Έξτρα
1 κρόκο αυγού + 1 κ. γλυκού νερό για την επάλειψη
λευκό σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε τα υλικά της ζύμης και ανακατεύετε ζυμώνοντας με το χέρι. Σκοπός είναι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργήσετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε κι ανακατεύετε με ένα πιρούνι τα υλικά της γέμισης.

Κόβετε από την ζύμη κομμάτια σε όγκο μεγάλου καρυδιού και τα ανοίγετε με το χέρι δίνοντας ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάστη, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο.

Τοποθετείτε στο κέντρο και κατά μήκος την γέμιση και παίρνοντας την πάνω μεριά της ζύμης, σκεπάζετε την γέμιση και σφραγίζετε προς την κάτω μεριά. Πιέζω τη ζύμη προς τα μέσα στις κορυφές για να κλείσουν καλά.

Τοποθετείτε τα πιττάκια σε ένα ταψί όπου έχετε στρώσει αντί-κολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφετε με το αυγό και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.