Συνταγές

Τυλιχτό σουβλάκι με τζατζίκι και λαχανικά

Project Description

Υλικά:

  • 4 μεγάλες αραβικές πίτες ολικής άλεσης
  • 4 σουβλάκια χοιρινά
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • τζατζίκι Μανδρέκας

Για τα λαχανικά:

  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 μικρό καρότο, χοντροτριμμένο
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το λάδι, την πάπρικα, και το λεμόνι. Ρίχνετε τα ξυλάκια από σουβλάκι, ανακατεύετε να καλυφθούν παντού με τη μαρινάδα, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.

Λαχανικά
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα να μαριναριστούν.

Σουβλάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνετε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα σουβλάκια στο ταψί και ψήνετε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά. Τα γυρίζετε και τα ψήνετε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει. Ελέγχετε κόβοντας ένα κομμάτι – δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.

Ζεσταίνετε ελαφρώς τις πίτες. Τοποθετείτε ένα καλαμάκι σε κάθε πίτα, βάζετε όσο μείγμα λαχανικών θέλετε και στο τέλος προσθέτετε το τζατζίκι. Τυλίγετε και σερβίρετε!