Συνταγές

Τσιζ κέικ γιαουρτιού με γλυκό ρόδι

Project Description

Υλικά:

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% Μανδρέκας
  • 300 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου με κομματάκια σοκολάτας
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.
  2. Στρώνετε τα 3/4 του μείγματος στον πάτο μιας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 20 εκ. για να φτιάξετε τη βάση.
  3. Χτυπάτε τη ζάχαρη μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  4. Ρίχνετε το στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας 2% στο τυρί κρέμα, προσθέτετε την ζελατίνη, που έχετε μουλιάσει σε 50ml κρύο νερό λιώσει σε ζεστή φωτιά, και μετά τη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου
  6. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα και τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες και σερβίρετε με Χριστουγεννιάτικο γλυκό ρόδι