Συνταγές

Τηγανίτες

Project Description

Υλικά:

  • 100γρ στραγγιστό γιαούρτι (μισό κεσεδάκι) Μανδρέκας
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¾ κούπας φρέσκο γάλα πλήρες
  • Σιρόπι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το αυγό, το γιαούρτι και το γάλα.

Προσθέστε το μείγμα με το γιαούρτι στο μείγμα με το αλεύρι και χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να τα αναμείξετε ελαφρά.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο.

Κουταλιά κουταλιά ρίχνετε μέσα το μείγμα και το αφήνετε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα ή ακόμα με σοκολάτα.