Συνταγές

Παναρισμένο κοτόπουλο σε φέτες με σάλτσα φέτας

Project Description

Υλικά για το κοτόπουλο:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
  • 100γρ στραγγιστό γιαούρτι (μισό κεσεδάκι) Μανδρέκας
  • 100ml νερό
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 220 γρ. μαγιονέζα
  • 5 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα φέτας:

  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας
  • 100ml περίπου φρέσκο γάλα Μανδρέκας
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα μαχαίρι τα κόβετε σε λωρίδες και τα αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το γιαούρτι, το αυγό και το νερό, μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ένα πιάτο βάζετε τη παρμεζάνα, τη μαγιονέζα και το θυμάρι και ανακατεύετε για να γίνει ένα μείγμα για πανάρισμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Παίρνετε ένα-ένα τα φιλέτα και τα βουτάτε στο μίγμα του γιαουρτιού. Κατόπιν τα πανάρετε στο μείγμα για πανάρισμα φροντίζοντας να κολλήσει καλά σε όλη τους την επιφάνεια.

Βάζουμε τα παναρισμένα φιλέτα σε μια πιατέλα, σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε για 15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά το μείγμα του παναρίσματος.

Μεταφέρετε τα φιλέτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνετε για 35-40 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Βάζετε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τον δυόσμο και τα πολτοποιείτε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν δείτε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα (εξαρτάται από την υγρασία της φέτας), προσθέτετε λίγες κουταλιές γάλα ακόμα.

Βάζετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτετε τον δυόσμο.

Ανακατεύετε καλά και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.