Συνταγές

Μπρουσκέτες με μανιτάρια

Project Description

Υλικά:

  • 100γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% – (μισό κεσεδάκι) Μανδρέκας
  • 400γρ μανιτάρια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 110γρ κατσικίσιο τυρί
  • 8-10 λεπτές φέτες ψωμιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια σε λάδι πάνω σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 6 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε 1-2 λεπτά. Βγάλτε το σε ένα μπολ να κρυώσει.

Σε ένα μίξερ, χτυπήστε κατσικίσιο τυρί και το γιαούρτι μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμμώδη υφή.

Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώστε τις φέτες του ψωμιού και ψήστε τες για λίγα λεπτά στην τοστιέρα, μέχρι να γίνουν τραγανές.

Απλώνετε το μείγμα τυριού-γιαουρτιού στις μπρουσκέτες και στη κορυφή τα μανιτάρια.

Tip: Εκτός από μανιτάρια μπορείτε να βάλετε στις μπρουσκέτες σας διαφορετικά λαχανικά ή ακόμα και μπουκιές κοτόπουλου, αφού πρώτα τις έχετε ψήσει στο γκριλ.