Συνταγές

Μπουγιουρντί με φέτα

Project Description

 Υλικά

300γρ τυρί φέτα ‘Μικρά μεΓάλα’

1 ώριμη ντομάτα

1/2 κρεμμύδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 καυτερή πιπεριά

4 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κ .γλ. ξερή ρίγανη

1 κ. γλ. πάπρικα

Εκτέλεση

-Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε την σε κύβους . Κόψτε την πιπεριά Φλωρίνης, την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

-Τοποθετήστε τη φέτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από κάτω βάλτε αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ρίγανη και πάπρικα

-Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο ώστε να θωρακίσει τη φέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

-Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε το μπουγιουρντί όσο είναι ακόμα ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί