Συνταγές

Καυτερό ντιπ γιαουρτιού

Project Description

 Υλικά 

  • 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι Mανδρέκας 2% λιπαρά
  • 4 κόκκινες πιπεριές (περίπου 250 γρ.)
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και κόψτε τες σε λωρίδες. Απλώστε τις σε ένα σκεύος, τη μια δίπλα στην άλλη με τη φλούδα προς τα κάτω, και πασπαλίστε με το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε σκόρδο, προσθέστε τις πιπεριές και σκεπάστε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε για 20-30 λεπτά.
  • Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και ανακατέψτε με μία σπάτουλα ώστε να αφαιρέσετε τις φλούδες. Πετάξτε τις φλούδες.
  • Προσθέστε στο μείγμα γιαούρτι και όσο αλάτι θέλετε, ανακατέψτε και αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες.