Συνταγές

Κανελόνια με κιμά και γιαούρτι

Project Description

Υλικά

  • 500γρ κιμά ανάμεικτο (50% μοσχαρίσιο και 50% χοιρινό)
  • Ένα κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι λάδι
  • Μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • 60ml κόκκινο κρασί
  • 250γρ σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτί κανελόνια
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • Τριμμένη φρυγανιά

Για τη μπεσαμέλ:

  • 50γρ βούτυρο
  • 50γρ αλεύρι
  • 500ml φρέσκο αγελαδινό γάλα Μανδρέκας
  • 200γρ (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας
  • ½ φλ. Τσαγιού τριμμένο τυρί
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τον κιμά όπως θα τον φτιάχνατε για το παστίτσιο ή τα μακαρόνια. Δηλαδή, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, σοτάρετε τον κιμά, τον σβήνετε με κρασί, ρίχνετε τα μυρωδικά σας και έπειτα τη σάλτσα ντομάτας, το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει καλά και γεμίζετε ένα-ένα τα κανελόνια.

Σ’ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλέυρι κι ανακατεύετε με το σύρμα 2′-3′ να ψηθεί ελαφρά. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με το σύρμα. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και ρίχνετε τη μπεσαμέλ στο πυρέξ. Καλύπτετε μ’ένα κουτάλι όλα τα κανελόνια, πασπαλίζετε με το τυρί και λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στους 180Ο C για περίπου ¾ της ώρας, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.