Συνταγές

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Project Description

 Υλικά για 4 μερίδες

  1. 1 λίτρο αγελαδινό γάλα Low & Slow 8% Μανδρέκας
  2. 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  3. 2 βανίλιες
  4. ξύσμα ενός πορτοκαλιού
    400 γρ. ζάχαρη
  5. 4 αυγά

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και 3 κ.σ. από την ζάχαρη
  • Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά
  • Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη
  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC και μόλις πάρει χρώμα η επιφάνεια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μία ώρα στους 200 oC