Συνταγές

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Project Description

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα Μανδρέκας
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 120γρ μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Βάζετε το γάλα να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά μέχρι η κρέμα να πήξει. Την αφήνετε να γίνει χλιαρή, ανακατεύοντας τακτικά για να μην δημιουργηθεί κρούστα. Προσθέτετε τα αυγά – αφού τα χετε χτυπήσει ελαφρώς – και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα με τη κρέμα.

Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους 170ο C (στον αέρα), μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Για το σιρόπι: τοποθετείτε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζετε για περίπου δέκα λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.

Είτε θα ρίξετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό είτε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό. Σερβίρετε το γλυκό κρύο, αφού το έχετε κόψει σε κομμάτια, για να πάει παντού το σιρόπι.