Συνταγές

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Project Description

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα Μανδρέκας

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

120 γρ. μαργαρίνη

3 αυγά

2 βανίλιες σε σκόνη

 

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

½ φλιτζ. Νερό

½ φλιτζ. φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 φλιτζ. Ζάχαρη

φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

-Βάζουμε το φρέσκο γάλα Μανδρέκας σε κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά

– Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας

– Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας την ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην κάνει κρούστα

– Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά στην κρέμα

–  Αδειάζουμε την κρέμασε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

-Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του για δέκα λεπτά. Μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε κρύο στο ζεστό και χαραγμένο γλυκό