Συνταγές


περισσότερα...

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

 Υλικά για 4 μερίδες

1 λίτρο αγελαδινό γάλα Low & Slow 8% Μανδρέκας

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

400 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και 3 κ.σ. από την ζάχαρη
Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά
Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC και μόλις πάρει χρώμα η επιφάνεια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μία ώρα στους 200 oC

επιστροφή

περισσότερα...

Moυς σοκολάτας με γιαούρτι

 Υλικά για 4 μερίδες
350g στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας 8%
350ml  πλήρες φρέσκο αγελαδινό γάλα Μανδρέκας
450g κουβερτούρας σε κομμάτια

Εκτέλεση

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει αλαφρά την αφαιρούμε από το μάτι και ανακατεύουμε ελαφρά
Ξεχωριστά σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας 8% και το φρέσκο γάλα Μανδρέκας και χτυπάμε σιγά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο
Προσθέτουμε, σταδιακά και χτυπώντας σιγά, την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Σερβίρουμε σε μικρά μπολ και το […]

περισσότερα...

Τιραμισού με ελαφριά κρέμα γιαουρτιού

 Υλικά για 4 μερίδες
8 μπισκότα σαβουαγιάρ
750 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας 8%
15 γρ. γαλλικό καφέ
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα σαβουαγιάρ στον κρύο καφέ και τα τοποθετούμε όρθια  σε ένα ποτήρι μέχρι να στεγνώσουν
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι Μανδρέκας 8%σε ένα βαθύ μπολ και το χτυπάμε με την άχνη ζάχαρηΤοποθετούμε τα σαβουαγιάρ σε ένα ποτήρι σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού
Το αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο και πασπαλίζουμε με το κακάο […]

περισσότερα...

Frozen Yogurt με κεράσι σε ξυλάκι

 Υλικά για 2 μερίδες

3 κούπες παγωμένα παγωμένα κεράσια κομμένα στην μέση
2 κύπελλα επιδορπίου στραγγιστού γιαουρτιού με κεράσι Μανδρέκας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το γλυκό, βάλτε τα κεράσια στην κατάψυξη, κομμένα στα δύο, για να είναι παγωμένα
Μόλις παγώσουν βγάλτε τα από την κατάψυξη, βάλτε τα στο μπλέντερ και πρόσθεσε το επιδόρπιο  γιαουρτιού με κεράσι Μανδρέκας, το μέλι και την βανίλια
Χτυπήστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα και τοποθετήστε το […]

περισσότερα...

Καυτερό ντιπ γιαουρτιού

 Υλικά 

2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι Mανδρέκας 2% λιπαρά
4 κόκκινες πιπεριές (περίπου 250 γρ.)
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και κόψτε τες σε λωρίδες. Απλώστε τις σε ένα σκεύος, τη μια δίπλα στην άλλη με τη φλούδα προς τα κάτω, και πασπαλίστε με το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε σκόρδο, προσθέστε τις πιπεριές και σκεπάστε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε για 20-30 λεπτά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και […]

περισσότερα...

Frosting Γιαουρτιού

 Υλικά
1 φλιτζάνι στραγγιστό  γιαούρτι Μανδρέκας 8%
2 βανίλιες σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το αναδευτήρι μέχρι να ομογενοποιηθούν
Σε περίπτωση που θέλετε πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. φρέσκο γάλα.
Απλώνετε το μείγμα του frosting πάνω από το (cup)Cake που έχετε παρασκευάσει

επιστροφή

περισσότερα...

Μπουγιουρντί με φέτα

 Υλικά
300γρ τυρί φέτα ‘Μικρά μεΓάλα’
1 ώριμη ντομάτα
1/2 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ .γλ. ξερή ρίγανη
1 κ. γλ. πάπρικα

Εκτέλεση
-Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε την σε κύβους . Κόψτε την πιπεριά Φλωρίνης, την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
-Τοποθετήστε τη φέτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από κάτω βάλτε αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ρίγανη και πάπρικα
-Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο ώστε να θωρακίσει τη φέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για […]

περισσότερα...

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα Μανδρέκας
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
120 γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη
 
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
½ φλιτζ. Νερό
½ φλιτζ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζ. Ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
-Βάζουμε το φρέσκο γάλα Μανδρέκας σε κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά
– Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας
– Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας την ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην κάνει κρούστα
– Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά […]

περισσότερα...

Ξινός Τραχανάς με ντομάτα και φέτα

Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό «Μικρά μεΓάλα»
5 φλιτζάνι νερό
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας (ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες)
2 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ φέτα «Μικρά μεΓάλα» τριμμένη
Ελιές (προαιρετικά)

Εκτέλεση
-Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις βράσει, προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από την φέτα)
– Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς)
– Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αλατοπιπερώνουμε
– Σερβίρουμε τον τραχανά σε μπολ, με τρίμματα φέτας. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
– […]

περισσότερα...

Milkshake Oreo

Υλικά για 4 άτομα:

1 πακέτο μπισκότα Oreo
400γρ. παγωτό βανίλια
500ml φρέσκο γάλα Μανδρέκας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα Oreo να γίνουν σαν σκόνη.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ το παγωτό, το γάλα και χτυπάμε.
Σερβίρουμε με καλαμάκια. Αν θέλουμε διακοσμούμε το milkshake με ένα Oreo.

επιστροφή